Μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στη Γυναίκα του Πόντου

 

Η Ένωση Ποντίων Αιγάλεω και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής συνδιοργανώνουν μουσικοθεατρική παράσταση αφιερωμένη στη Γυναίκα του Πόντου, την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 20.00 στο Συνεδριακό Κέντρο της Πανεπιστημιούπολης 1 του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Αγίου Σπυρίδωνος και Δημητσάνης, Αιγάλεω. 

 

Στην εκπνοή της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και στον απόηχο των εκδηλώσεων μνήμης συλλόγων και φορέων παρουσιάζουμε μια παράσταση ξεχωριστής τιμής στη Γυναίκα του Πόντου. Τη γυναίκα που πάλεψε, επέζησε, κι έκανε πράξη με τη ζωή της το «ανθεί και φέρει κι άλλο». 

 

Υπέροχα λογοτεχνικά κείμενα δραματοποιημένα σε μια σκηνική σύνθεση που μας ταξιδεύει στην πορεία της Πόντιας από τη γέννηση και τη νεότητα ως τα βαθιά γεράματα και από την αλησμόνητη γη του Πόντου στην Ελλάδα, περνώντας μέσα από τη φωτιά και το μαχαίρι της γενοκτονίας. Είναι η ζωή μιας γυναίκας και όλων των γυναικών μαζί. Είναι η ιστορία των τελευταίων εκατό χρόνων στον Πόντο και εδώ. Είναι η κόρη, η νύφη, η μάνα, η πεθερά και η καλομάνα. Είναι ευαίσθητη και δυνατή, αθυρόστομη αλλά και σιωπηλή, περήφανη και όμως ταπεινή. Είναι η δική μας γιαγιά, όπως τη ζήσαμε, την ακούσαμε και τη θυμόμαστε…